top of page
 • Is PMU tatoeëren?
  De techniek is vergelijkbaar, maar bij PMU worden pigmenten minder diep in de huidlaag aangebracht, daarom vervagen de pigmenten ook. Bij Tatoeëren, wordt de inkt dieper ingebracht. Dit is voor de gebieden waar PMU wordt aangebracht geen goede techniek.
 • Waarom pakt permanente make-up niet?
  Het soort huid, medicijn gebruik en roken kunnen hierop van invloed zijn. Ook als de huid bloed tijdens de behandeling kan dit ervoor zorgen dat het pigment zich niet goed kan hechten in de huid. Een vette huid en/of grove porieen zorgen ervoor dat het pigment minder goed pakt. Ook een dunnere huid is minder geschikt. Tijdens de afspraak wordt hier goed naar gekeken en over geadviseerd.
 • Kan PMU uitlopen?
  Welke voordelen heeft Permanente make-up? Het gemak dat PMU met zich meebrengt, is een van de grootste voordelen van de behandeling. Je make-up zit de gehele dag goed en je hoeft je geen zorgen te maken dat het uitloopt in de regen of tijdens het sporten.
 • Is PMU gevaarlijk?
  Is permanente make-up gevaarlijk? Nee, permanente make-up is niet gevaarlijk, maar zoals bij iedere behandeling is er een kleine kans op bijwerkingen en complicaties. Wel is het van belang dat de kliniek en alle benodigde materialen gecertificeerd zijn. PMUStudio-RG voldoet aan de strengste eisen van de GGD en Stichting VeiligePMU. De PMUSpecialist is goed opgeleid en behandelt u met de grootste zorg.
 • Wat is het verschil tussen microblading en PMU?
  Wenkbrauwen microblading was lang de standaard om mooie mensen zoals jij en ik vollere wenkbrauwen te geven. Tegenwoordig zijn er geavanceerdere technieken. De opvolger van microblading heet PMU hyperrealisme hairstrokes. Hiermee is een enorme stap gemaakt in het tatoeëren van natuurlijk ogende wenkbrauwen.
 • Wat kost PMU?
 • Hoe vaak moet je permanente make-up bijwerken?
  Hoe goed je ook voor je PMU zorgt, toch voorkom je niet dat PMU op den duur vervaagt. Lichte kleuren moet je ongeveer elke 1,5 tot 2 jaar bijwerken. Voor donkere kleuren geldt max 3 jaar. Wanneer je op tijd permanente make-up laat bijwerken, behoud je je uitstraling en een touch-up is snel geregeld.
 • Hoe pijnlijk is PMU?
  Tijdens de behandeling is het mogelijk om een verdovende zalf te gebruiken op het te behandelen gebied, zodat het pigmenteren pijnloos is. Je voelt altijd wel de hoge trillingen van het op en neer gaan van de naald, maar dat is zeker niet pijnlijk.
 • Wat mag je niet doen na PMU?
  De eerste week á twee weken niet langdurig douchen, sauna, zwemmen, sporten of make up aanbrengen. Natuurlijk mag u wel uw ogen opmaken als u uw wenkbrauwen heeft laten doen. PMU is een schaafwondje en geneest het snelst als deze zo droog en schoon mogelijk blijft. Daarnaast is het belangrijk om de nazorg per behandeling goed door te lezen op de website.
 • Waar staat PMU voor?
  PMU staat voor Permanente make-up en is het inbrengen van pigmenten in de huid. Dit gebeurt met een PMU apparaat waarin een naald/hygiënemodule wordt geplaatst. Permanente make up lijkt qua techniek op tatoeage, maar het doel is iets anders. Daarnaast worden tatoeages in een diepere huidlaag ingebracht en wordt er gebruik gemaakt van inkt in plaats van pigmenten.
 • Hoeveel dagen niet douchen na PMU? / Hoe lang mag je niet douchen na PMU?
  De permanente make-up mag 5 dagen niet nat worden. Maar je kunt gewoon douchen, maar probeer het behandelde gebied droog te houden. Wij adviseren om van te voren uw haar te wassen. Douche liever die dagen wat korter en reinig u gezicht om de pmu heen. Breng geen creme's aan op de permanente make-up dit word uitgebreid met u besproken tijdens de nazorginstructie.
 • Kan permanente make-up mislukken?
  Hoe kan het dat permanente make-up mislukt? Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Denk aan de onervarenheid of onwetendheid van de (schoonheids)specialist en/of een goedkope aanbieding waarmee klanten gelokt worden. Dit kan echter ook een lagere kwaliteit van de behandeling betekenen. Bij PMUStudio-RG wordt alleen gewerkt met de beste materialen en is de PMUSpecialist opgeleid door de beste opleider van Nederland.
 • Hoelang duurt genezing PMU?
  Hoelang duurt het voordat het behandelde gebied geneest en hoe moet je dit gebied verzorgen? Het laten zetten van permanente make-up duurt gemiddeld 1,5 uur á 2 uur, de huid heeft daarna ongeveer 7 dagen nodig om te herstellen. De kleur direct na de behandeling zal er donkerder uitzien dan het uiteindelijke resultaat. Na 6 weken is de huid klaar voor een nabehandeling en volledig genezen.
 • Hoe lang niet in de zon met PMU?
  Vermijd zoveel mogelijk de eerste zeven dagen direct zonlicht of zonnebank licht. Probeer in de toekomst als u in de zon gaat de PMU te beschermen door deze met factor 30 of hoger in te smeren.
 • Wat gebeurt er als je met PMU in de zon gaat?
  Uv-straling van de zon versnelt de celdeling in jouw huid waardoor pigment eerder wordt afgebroken. Hierdoor vervaagt jouw PMU.
 • Wat is het verschil tussen permanente make-up en tattoo?
  Een tatoeage wordt in het onderhuidsbindweefsel geplaatst, dit is echt permanent en zit dus dieper dan de permanente make-up. Permanente make-up oftewel PMU wordt in de lederhuid (de huid onder de opperhuid) geplaatst. Deze pigmentatie is hierdoor eigenlijk niet echt permanent in tegenstelling tot een tatoeage.
 • Waarom vaseline op PMU?
  Tot voor kort werd er na PMU-behandelingen meestal vaseline geadviseerd om de huid te verzorgen. Indien er geen vaseline na een behandeling wordt aangebracht, is gebleken dat er meer pigment in de huid achterblijft. Lees per behandeling de nazorg goed door.
 • Hoe lang korstjes na PMU?
  Na ongeveer vier dagen na de behandeling laten de korstjes al los. Soms lijken de pigmenten ook te vervagen en zie je niets meer van de PMU. Geen zorgen, want dit is heel normaal. Er zit namelijk ook pigment onder de huid dat nog naar boven moet komen.
 • Hoelang blijft PMU zitten?
  Hoelang blijft PMU zitten? Permanente make-up blijft gemiddeld een jaar tot 2 jaar mooi. Opfrissen is dan aan te raden om de kleur en vorm aan te houden. Als u er niks meer aan doet zal de permanente make-up na zo'n vijf jaar geheel verdwenen zijn.
 • Waar moet je op letten bij PMU?
  Waar moet ik op letten? Permanente make-up blijft niet zo lang zitten als een echte tatoeage. Het kan wel jaren duren voordat deze erg vervaagt. Daarnaast is de huid een levend orgaan, hierdoor kan de permanente make-up na verloop van tijd gaan vervloeien. Daarnaast is het belangrijk om voor een echte specialist te kiezen, welke werkt met de beste pigmenten. Pigmenten van Swiss-Color, waar ik mee werk bevatten geen ijzer oxides, waardoor de kleur niet veranderd in een blauwige waas. Daarnaast passen deze ook bij o.a. een vegan leefstijl.
 • Wat is het verschil tussen Ombre en Powder Brows?
  Wat deze technieken verschillend maakt is dat bij ombre wenkbrauwen de overloop van het begin van de wenkbrauw naar het einde van de wenkbrauw heel geleidelijk van licht naar donkerder gaat. Bij poeder wenkbrauwen is de gehele wenkbrauw één kleur, maar worden de randen zachter ingezet.
 • Hoe lang wenkbrauwen droog houden na PMU?
  Jouw pigmentatie moet namelijk 7 dagen droog blijven. Baantjes trekken in het zwembad of zweten tijdens het sporten zijn die eerste weken na een behandeling dus ook niet een al te goed idee. Voor het beste resultaat houd je je permanente make-up een week helemaal droog.
 • Hoeveel lichter worden PMU wenkbrauwen?
  Zodra alle korstjes, velletjes en vliesjes van de huid af zijn zal de kleur van de PMU een stuk lichter zijn. U kunt het dan zelfs te licht vinden! Dit is heel normaal. Daarom plannen we na de eerste behandeling gelijk een nabehandeling.
 • Wat is mooier Powder Brows of microblading?
  In vergelijking met Microblading, geven Ombré Powder Brows vrijwel geen nadelige effecten. Op de lange termijn helen powder brows veel mooier, zonder littekenweefsel en ook in tegenstelling tot microblading, kun je powder brows oneindig bij laten werken.
 • Hoe pijnlijk zijn Powder brows?
  Is de behandeling powder brows / ombre brows pijnlijk? Over het algemeen wordt de behandeling niet als pijnlijk ervaren. Het is meer een irritant gevoel. De behandeling duurt inclusief bespreken en voortekenen van je vorm circa 2 uur.
 • Waarom PMU eyeliner?
  Met een eyeliner brengen we pigment in de huid van je ooglid aan, vaak aan de wimperrand. Je hebt verschillen in soorten eyeliners. Een eyeliner geeft optisch een diepte aan de ogen. Zo kunnen de ogen groter lijken, de wimpers voller en geeft het een frisse blik.
 • Is PMU eyeliner pijnlijk?
  Tijdens de behandeling werken we met een verdovende créme op het te behandelen gebied, zodat het pigmenteren pijnloos is. Je voelt altijd wel de hoge trillingen van het op en neer gaan van de naald, maar dat is zeker niet pijnlijk.
 • Hoe lang geen mascara na permanente eyeliner?
  Gebruik geen mascara of make-up op de ogen tot een week na de behandeling. Eyeliner kan en heeft na de behandeling oppervlakkig pigment wat er na enkele dagen af zal vallen, dat is prima.
 • Hoe lang zwelling na permanente make-up?
  Direct na de behandeling zullen de ogen er gezwollen uitzien de zwelling zal na enkele uren, uiterlijk de volgende dag afnemen. De oogleden lijken soms dik beschilderd. Schrik hier niet van, na één week is dit 30% tot 50% minder.
 • Wat is PMU Infralash?
  Infralash is een dun lijntje tussen de aanzet van de wimper haartjes waardoor de wimpers voller lijken. Een Infralash oogt natuurlijk en geeft tegelijkertijd een heldere, frisse uitstraling. Deze behandeling is zowel voor mannen als vrouwen geschikt.
 • Is PMU lippen pijnlijk?
  Een behandeling is nooit geheel gevoelloos, maar de meesten ervaren het niet als pijnlijk. De meeste mensen ervaren het slechts als een klein prikkelend gevoel. Veel klanten geven aan dat de pijn meeviel en dat ze het veel erger hadden verwacht.
bottom of page